Γρηγόρης Πετράκος: Η απάντησή του για την εισαγγελική έρευνα των fake news για τον κορονοϊό

Ο Γρηγόρης Πετράκος μιλά για τον σάλο μετά το βίντεό του, αλλά και για την εισαγγελική παρέμβαση για τα fake news

H Eισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας θα διενεργήσει έρευνα με αντικείμενο δημοσιεύματα εφημερίδων και βίντεο στο Διαδίκτυο με «fake news» για την πανδημία του κορoνοιού. Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα αναλάβει την έρευνα θα διερευνήσει συγκεκριμένα εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και η διέγερση σε ανυπακοή. Μία από τις περιπτώσεις που συζητήθηκε έντονα και έγινε viral είναι και το βίντεο του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου, με τους ισχυρισμούς του για τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμα: Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για fake news και όσους αμφισβητούν το εμβόλιο

Η εκπομπή «Ευτυχείτε» επικοινώνησε με τον Γρηγόρη Πετράκο ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα της εισαγγελικής έρευνας και απάντησε στο γιατί κόπηκε η συνέντευξή του και η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ με θέμα τον κορονοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας: «Kαι εγώ από το δημοσίευμα το άκουσα.

Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι, είναι απλά ένα δημοσίευμα. Είναι αυτό που έχω διαβάσει άλλες τρεις τέσσερις φορές από τον Απρίλιο. Κάθε φορά που η κοινή γνώμη εξεγείρεται ενάντια σε πράγματα, να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι ο Εισαγγελέας θα κινηθεί τάχα μου ενάντια σε όσους λένε. Αυτά είναι πράγματα ανήκουστα, ούτε στη δικτατορία δεν συμβαίνουν αυτά και δεν θα συμβούν και τώρα είμαι σίγουρος.

Η μόνη νομική πλευρά που ευσταθεί είναι να κατηγορηθεί κάποιος για δημόσια προτροπή σε ανυπακοή ενάντια στους νόμους. Εγώ αυτό ουδέποτε το έχω κάνει, πάντα σέβομαι τους νόμους. Κάποια πράγματα που είπα διαστρεβλώθηκαν. Ας πούμε το ότι δεν φοράω μάσκα, ενώ το είπα σε κανάλι και κόπηκε η μισή μου φράση. Δεν φοράω μάσκα γιατί δεν βγαίνω έξω. Δεν πηγαίνω σε μαγαζιά χωρίς μάσκα το έχω πει και δημόσια. Άρα εγώ δεν ουδέποτε προέτρεπα σε ανυπακοή κανέναν. Ούτε στα post μου έχω γράψει ποτέ για μάσκες, εμβόλια.

Ούτε είπα σε κόσμο να κάνει ή να μην κάνει κάτι. Εγώ το μόνο που έκανα είναι να αναδημοσιεύω επίσημα στοιχεία που έβρισκα σε επίσημους φορείς και να τα βάζω σε μία σειρά. Δεν είπα τίποτα από το μυαλό μου. Οπότε δεν με αφορά. Ακόμα και σε περιπτώσεις που θα προέτρεπαν σε ανυπακοή, ποιος είναι αυτός που έχει τόση δύναμη να προτρέψει τον κόσμο.

Τι είναι ο κόσμος νήπια; Αυτό δεν αφορά εμένα γιατί εγώ από συνείδηση δεν το έχω κάνει ποτέ. Ποτέ δεν θα ήθελα να πείσω κάποιον για τα επιχειρήματά μου, εγώ απλά εκθέτω τα επιχειρήματά μου τώρα αν κάποια από αυτά τα συμπεράσματα που βγάζω εγώ δεν είναι απολύτως σωστά δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο και ούτε είπα σε κανέναν να με ακολουθήσει».