Γιατί στις μεγαλύτερες γυναίκες αρέσουν οι μικρότεροι άνδρες;

Έχεις παρατηρήσει ότι οι γυναίκες σε μεγαλύτερη ηλικία γοητεύονται περισσότερο από (αρκετά) νεότερους άντρες; Υπάρχει εξήγηση και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη!

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, οι γυναίκες που έχουν περάσει τα 40 και δεν έχουν κάνει παιδί, αναζητούν συντρόφους κατά πολύ μικρότερους τους για να αυξήσουν τις πιθανότητες να τεκνοποιήσουν!

H σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε δείχνει ότι αν μια γυναίκα είναι πάνω από 40 ετών και ο σύντροφός της πάνω από 43,5, οι πιθανότητες να μπορέσει να συλλάβει είναι πολύ λίγες!

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η ποιότητα του αντρικού σπέρματος, η οποία φθίνει με την πάροδο των ετών. Τα νεαρά ωάρια μιας μικρότερης γυναίκας είναι σε θέση να «αποκαταστήσουν» πιθανές βλάβες ή ελλείψεις. Ωστόσο, τα ωάρια μιας μεγαλύτερης γυναίκας δεν έχουν αυτήν την ικανότητα κι έτσι απαιτείται το ίδιο το σπέρμα να είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 631 γυναίκες 40 έως 46 ετών που έκαναν εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι σύντροφοί τους ήταν από 25 έως 73 ετών. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, αυτές που κατάφεραν και αυτές που δεν κατάφεραν να κάνουν παιδί. Η μέση ηλικία των αντρών που δεν έγιναν τελικά μπαμπάδες ήταν τα 43,5 έτη, ασχέτως της ηλικίας της γυναίκας.

faysbook