Γιατί πρέπει να καλύπτετε την κάμερα του υπολογιστή σας με ταινία

Το κάνει ο Mark Zuckerberg, γιατί λοιπόν όχι και εσύ… Δείτε στο βίντεο γιατί πολλοί καλύπτουν την κάμερα του υπολογιστή τους με ταινία.

Για κάποιους παράνοια, για άλλους πραγματικότητα. Ένας ειδικός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους καλό είναι να βάζουμε ταινία στην κάμερα του υπολογιστή μας.

«Δεν πρόκειται για παράνοια! Έχουμε δει περιπτώσεις ανθρώπων όπου μπορούν να χακάρουν τον υπολογιστή και να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα. Ακόμα και αν έχετε κάμερες μέσα στο σπίτι ή στο εξωτερικό του, χάκερς μπορούν με ευκολία να δουν τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σας…», δηλώνει ο Liam O’ Murchu, ειδικός διαδικτυακής ασφάλειας.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Mark Zuckerberg βάζει ταινία στους προσωπικούς του υπολογιστές. «Ο Mark Zuckerberg έχει σίγουρα παραπάνω πληροφορίες από έναν κοινό άνθρωπο στον υπολογιστή του. Είναι ένας στόχος που πολλοί χάκερς θα ήθελαν να χακάρουν είτε από άλλες παρόμοιες εταιρείες είτα ακόμα και από κυβερνήσεις. Για αυτό, για το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι καθόλου παρανοϊκό να βάζει ταινία!», συμπληρώνει.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες χάκερς έχουν καταφέρει να έχουν πρόσβαση σε κάμερες σπιτιού, βγάζουν φωτογραφίες από προσωπικό υλικό και ύστερα τους εκβιάζουν ότι θα το δημοσιεύσουν. «Έχουμε δει πολλές φορές να εκβιάζουν ζευγάρια με φωτογραφίες τους από την κρεβατοκάμαρά τους και ύστερα οι χάκερς να έχουν να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη με αυστηρές ποινές», καταλήγει.

pentapostagma