Γιατί ο δονητής δεν είναι εχθρός του άντρα…

Τα sex toys είναι η νέα… σεξοθεραπεία για τα ζευγάρια. Με αυτό το άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Vogue, η Karley Sciortino (η κοπελιά στη φωτογραφία αριστερά), διάσημη sexwritter, μεταφέρει την εμπειρία της για το πως θα βάλουμε τα σεξουαλικά βοηθήματα στην ερωτική μας ζωή και γιατί ένας άνδρας θα πρέπει να νοιώθει ευχαρίστηση και όχι ενόχληση, όταν η σύντροφός του του ζητήσει να χρησιμοποιήσουν μαζί ένα sex toy;

Πως όμως οι γυναίκες θα πείσουν έναν άντρα να δεχτεί στο κρεβάτι ένα sex toy. Η προχωρημένη και έμπειρη Karley έχει τις απαντήσεις:

«Δεν είχα δονητή μέχρι τα είκοσι πέντε. Μέχρι τότε, σκεφτόμουν: Γιατί να σπαταλάω λεφτά σε μια μηχανή αυνανισμού, όταν το χέρι και το ντους μου είναι τσάμπα και τόσο αποτελεσματικά; Αυτό μέχρι την ημέρα, που, παρά τη θέλησή μου, οι δονητές άρχισαν να μπαίνουν στη ζωή μου.

Και δεν ήταν μόνο δονητές, υπήρχαν όλα τα είδη των sex-toy, που μου έστελναν εταιρείες για να γράψω κριτικές για τα διάφορα gadgets τους.

Σήμερα, οι επιδείξεις της Tapperwar έχουν αντικατασταθεί από επιδείξεις sex toy και η ιδέα να βάλεις τα παιχνίδια ή τα gadgets στη σεξουαλική σου ζωή γίνεται όλο και λιγότερο ταμπού. Ολα αυτά τα σεξουαλικά σύνεργα μου άνοιξαν τα μάτια στο τι σημαίνει σεξ με sex toy. Εμαθα επίσης ότι οι (καλοί) δονητές μπορεί να είναι ένα χρήσιμο δώρο, ειδικά όταν είσαι πολύ τεμπέλα για να κουνήσεις το δάχτυλό σου και θέλεις απλώς να βάλεις ένα μηχάνημα μέσα σου για να κάνει τη δουλειά. Αλλά όσο mainstream και να έχουν γίνει τα ερωτικά παιχνίδια, στην πραγματικότητα, το να τα βάλεις στη σεξουαλική σου ζωή όταν βρίσκεσαι σε σχέση, δεν είναι και τόσο εύκολο…

Από την εμπειρία μου και αυτό φαίνεται ότι είναι η γενικό φαινόμενο, οι άνδρες αισθάνονται λιγότερο άνετα με τη χρήση sex toys από ό,τι οι γυναίκες, είτε κατά τη διάρκεια του σεξ, είτε όταν αυνανίζονται. Στο παρελθόν, όταν έλεγα σε άνδρες να χρησιμοποιήσουμε τον δονητή μου στο σεξ, λίγοι το δέχτηκαν και οι περισσότεροι αισθάνονταν περίεργα, ή τρόμαζαν. Ενας που μου φάνηκε ότι δεν θα είχε πρόβλημα, με ρώτησε: «Πραγματικά, αυτό έχεις ανάγκη;», σαν να μου έλεγε ότι δεν μπορούσα να έρθω σε οργασμό χωρίς τη βοήθεια ενός… ρομπότ.

Πρόσφατα, συζήτησα το θέμα με την ψυχοθεραπεύτρια και σεξολόγο June Tomaso-Wood και μου είπε: «Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι άνδρες φοβούνται ή προσβάλλονται αν η σύντροφός τους θέλει να χρησιμοποιήσει ένα sex toy όταν κάνουν σεξ. Οι άνδρες, και ιδιαίτερα οι νέοι θέλουν η γυναίκα να τους βλέπει απόλυτα ικανούς να την ικανοποιήσουν στο κρεβάτι. Αισθάνονται ότι το πέος τους θα πρέπει να είναι το άλφα και το ωμέγα σε ολόκληρη τη σεξουαλική ζωή μαζί της. Ετσι, όταν κάποια προτείνει τη χρήση δονητή, ο άνδρας μπορεί να σκεφτεί: «Γιατί, δεν της φτάνω εγώ;». Αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα έλλειψης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και της γνώσης για το πώς αυτά τα σεξουαλικά εργαλεία μπορούν να προσφέρουν ευχαρίστηση και και στους δύο».

Τότε, πώς μπορούμε να πείσουμε τους άνδρες να νοίωσουν την ίδια αγάπη που νιώθουμε εμείς για τους δονητές μας; «Απλά πρέπει να εξηγήσεις στο σύντροφό σου ότι το sex toy δεν τον απειλεί ούτε τον αντικαθιστά, αλλά του προσφέρει πλεονέκτημα», λέει η June. «Ένας δονητής μπορεί να διεγείρει και τις 8.000 νευρικές απολήξεις του κόλπου, πολύ γρήγορα, έτσι γίνεσαι πολύ υγρή και συγκεντρώνεται πολύ αίμα, ώστε να σφίξουν οι μυς του κόλπους σου, με αποτέλεσμα ο άνδρας να ευχαριστηθεί πολύ τη διείσδυση και εσύ να φτάσεις σε κολπικό οργασμό. Το πέος, απλά, δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Αλλά, βεβαίως πρέπει να αναφέρω ότι τίποτα δεν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει το πέος, ή την επαφή με έναν άνθρωπο γενικώς. Να είσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση και να του πεις: «Ας παίξουμε απόψε και να χρησιμοποιήσουμε το sex toy στο κρεβάτι και άσε με να σου δείξω πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι και για τους δυο μας».

Αντίθετα, για κάποιο λόγο, στην LGBT κοινότητα, τα sex toys δεν είναι ταμπού. Σχεδόν κάθε λεσβία που ξέρω έχει στο δωμάτιό της πλήρη εξοπλισμό. Δονητές, ομοιώματα, strap-ons, χειροπέδες, λάδι καρύδας (είναι το καλύτερο λιπαντικό και καταπολεμά τους μύκητες!), πρωκτικές σφήνες. Ηταν μια κοπέλα που μου έμαθε για πρώτη φορά τον οργασμό που νιώθεις με μία σφήνα. Αλλά για πρώτη φορά εκτίμησα τα sex toys, πριν από δύο χρόνια, όταν γνώρισα την πρώην μου.
Οταν ήμασταν μαζί, η ιδέα ότι θα έπρεπε να έρχομαι σε οργασμό κάθε φορά που κάναμε σεξ, με τρέλαινε. Ερχόμενη από τον ετεροφυλόφιλο κόσμο, για μένα ήταν ένα σεξουαλικό, πολιτισμικό σοκ. Φυσικά, η σεξουαλική ευχαρίστηση ήταν πραγματικά συναρπαστική, αλλά ένιωθα πίεση ότι θα έπρεπε να τελειώσω, αλλιώς η κοπέλα μου θα απογοητευόταν. Στην αρχή της σχέσης μας, μερικές φορές, μου έπαιρνε καιρό μέχρι να τελειώσω. Τότε, μια μέρα, η φίλη μου μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω ένα δονητή, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ όταν ήμουν με άνδρα. Κάνοντάς το, αμέσως μου έφυγε η πίεση και επικεντρώθηκα περισσότερο στην αλληλεπίδραση μεταξύ μας. Ετσι μου έφυγε το άγχος ότι έπρεπε να έρθω σε οργασμό. Υστερα από λίγο καιρό, με πηδούσε με strap-on, με δονητή, μου έβαζε ball gag στο στόμα μου.
Οι Ιάπωνες, που ακόμα και σήμερα αισθάνονται πολύ άνετα με οποιοδήποτε σεξουαλικό σύμβολο, έβγαλαν στην αγορά ένα από τα διασημότερα αυνανιστήρια. Ο Tenga έγινε γνωστός παγκοσμίως όχι μόνο γιατί είναι πολύ αποτελεσματικός και δίνει στους άντρες μια ρεαλιστική αίσθηση επαφής, αλλά και γιατί είναι αρκετά οικονομικός.  

Η June συνιστά συχνά sex toys στους ασθενείς της για έναν λόγο: «Λέω σε πολλούς να χρησιμοποιούν sex toys, επειδή διώχνουν από τους ανθρώπους το προληπτικό άγχος για το σεξ. Από την εφηβεία μέχρι τα τριάντα, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά καθώς μεγαλώνουμε, μερικοί αρχίζουν να αισθάνονται ανασφάλεια επειδή δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Πολλοί άνδρες αρχίζουν να έχουν προβλήματα με τη στύση τους, η σεξουαλική ορμή μπορεί να μειωθεί και άλλοι δεν φτάσουν εύκολα στο αποκορύφωμα. Γι αυτό τους συνιστώ τα sex toys, που τους βοηθούν να μείνουν συγκεντρωμένοι, να απολαύσουν την ευχαρίστηση που τους προσφέρουν και να τους διώξουν τελείως το άγχος».

Οπως μου είπε η June, τα δαχτυλίδια είναι πολύ αποτελεσματικά και βοηθούν τον άνδρα να μείνει σκληρός (κρατάνε το αίμα στα γεννητικά όργανα), αλλά και οι δονητές βοηθούν πολύ καθώς αυξάνουν τη διέγερση στον άντρα και βοηθούν τη γυναίκα να τελειώσει καλύτερα.

Επειδή τα sex toys δεν είναι απαραίτητα και kinky, μερικές φορές είναι καλό να βάζεις το ελαφρύ S&M ή ένα παιχνίδι αυταρχισμού στην σεξουαλική σου ζωή. Βοηθήματα όπως παρωπίδες, μαστίγια, paddles και χειροπέδες είναι αρκετά συνηθισμένα, δεν τρομάζουν κάποιον που θα τα δει στην κρεβατοκάμαρά σου και είναι πιο εύκολο ένας άντρας να τα αποδεχθεί χωρίς αμηχανία ή δισταγμό. Πιο εξειδικευμένα sex toys, όπως σφιγκτήρες θηλών, βέργες για άνοιγμα των ποδιών, περιλαίμια, κλπ, μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις περισσότερο χρόνο για να τα χρησιμοποιήσεις με το σύντροφό σου. Βάλτον στο παιχνίδι σιγά σιγά. Χειροπέδες την πρώτη φορά, αλλά μετά την τρίτη το κολάρο.

Ετσι τώρα που ξέρεις πόσο διασκεδαστικά και ωφέλιμα είναι τα sex toys, η ερώτηση είναι τι θα αγοράσεις. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Συχνά, όταν παίρνω ένα sex toy με το ταχυδρομείο, το δοκιμάζω τουλάχιστον μια φορά πριν το πετάξω πίσω από το κρεβάτι μου, εκεί που το αποκαλώ νεκροταφείο δονητών. Μερικά είναι ενοχλητικά θορυβώδη, άλλα άτεχνα και ενοχλητικά μεγάλα, άλλα τόσο ισχυρά που αμέσως μουδιάζει κλειτορίδα μου. Ξέρω, το Sex and the City έκανε το Rabbit απίστευτα δημοφιλές στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά το έχετε δει ποτέ; Μοιάζει με συσκευή βασανιστηρίων και ακούγεται σαν μπλέντερ. Παίρνω τον αυνανισμό μου πολύ στα σοβαρά, και δεν μπορώ να αυνανίζομαι σοβαρά με κάτι που μοιάζει σαν κι αυτό.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μεγάλη ποικιλία και οι κατασκευαστές φαίνεται να έχουν καταλάβει πως δεν θέλουν όλες οι γυναίκες να αυνανίζονται με ένα… κομπρεσέρ (ειδικά όταν έχουν συγκάτοικο). Υπάρχει μία ιαπωνική εταιρεία, η Tenga, που μου αρέσει ιδιαίτερα, τα παιχνίδια της είναι μινιμαλιστικά, μικρά, ήσυχοι δονητές που σου δίνουν την αίσθηση του ανθρώπινου δέρματος. Εχουν επίσης αυνανιστήρια για άνδρες τα οποία μπορώ να πω ότι είναι λειτουργικά. Και υπάρχουν ένα σωρό άλλες εταιρείες, η Jimmyjane, η We-Vibe, που κάνουν καλά σχεδιασμένα προϊόντα, έχοντας κατά νου ότι τα sex toys πρέπει να είναι να βοηθούν στην αναζήτηση της ευχαρίστησης στο σεξ και όχι να παίζουν έναν ρόλο που θα σου αποσπάσει την προσοχή.

Τώρα πια, δεν βγαίνω ποτέ από το σπίτι μου χωρίς τον δονητή τσέπης μου και το μπουκάλι με το λιπαντικό. Επειδή ποτέ δεν ξέρω πότε θα συναντήσω έναν «καυτό» ξένο, ή απλά πότε θα θέλω τόσο πολύ να αυνανιστώ».

69magazine