Γεωργιάδης: Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων υπαλλήλων

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις υπαλλήλων που είναι ανεμβολίαστοι, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το αν οι εργοδότες θα μπορούν να προχωρήσουν σε απολύσεις για όσους εργαζόμενους επιλέγουν να μην κάνουν το εμβόλιο είναι μια κουβέντα που έχει ανοίξει για τα καλά. Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», ήταν τα λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη για τις απολύσεις.

Μάλιστα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ανέφερε ένα αληθινό παράδειγμα που ένας αρνητής απολύθηκε. «Σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε.

Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις. Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί θα μπει σε αναστολή. Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή. Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό. Άρα, θα γίνουν απολύσεις», κατέληξε.
«Δεν μπορούμε να μπούμε σε καραντίνα σε τουριστική περίοδο»

Ο κ. Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας καραντίνας άμεσα, μέσα στην τουριστική περίοδο. «Αν ήταν χειμώνας, θα κάναμε μια καραντίνα 15 ημέρων. Είμαστε όμως στην μέση της τουριστικής περιόδου και χωρίς τουρισμό δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ παράλληλα και ηθικά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε, καθώς οι μισοί πολίτες είναι εμβολιασμένοι. Αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουμε με τον ιό σε έξαρση. Δεν υπάρχει λύση χωρίς γενική καραντίνα. Γενική καραντίνα δεν μπορεί να επιβληθεί», ήταν τα λόγια του.
Αν το εμβόλιο ήταν απαγορευμένο θα έτρεχαν να το κάνουν

Στη συνέχεια ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι είναι μια μικρή μειοψηφία που εκφράζει ακραίους πολιτικούς χώρους.

«Αν κάνεις διαδήλωση να πεις ότι η Γη είναι επίπεδη, τι σχόλιο να κάνω; Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν κατά βάση μια αντικυβερνητική διαδήλωση, δεν έχω την αυταπάτη ότι ήταν ψηφοφόροι μας, ήταν άνθρωποι ακραίων πολιτικών χώρων. Πόσοι ήταν; Να πούμε 10.000 άνθρωποι ότι ήταν στην Αθήνα; 10.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν χθες. Μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Ήταν μια μικρή σε μέγεθος αντικυβερνητική διαδήλωση.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες αρνητών του εμβολίου, που δεν μπορώ να πω τώρα την φράση στην τηλεόραση, που δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους. Αν ο πρωθυπουργός έλεγε «απαγορεύεται να κάνετε το εμβόλιο» θα πήγαιναν όλοι να το κάνουν. Υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα που φοβάται να κάνει το εμβόλιο και το σέβομαι, άλλος φοβάται το ύψος. Άλλο να φοβάται κάποιος τον Φεβρουάριο είναι άλλο και άλλο τώρα που δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει το εμβόλιο. Πρέπει να πειστούν να μην φοβούνται».

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι ένα νέο lockdown θα ήταν καταστροφικό για την Ελληνική Οικονομία. Παράλληλα τόνισε ότι η σκέψη κάποιων ότι θα είναι σε αναστολή και θα τους πληρώνει το κράτος επ’ ‘απειρον απέχει από την πραγματικότητα.

Πηγή: iefimerida.gr