Βόμβες Βορίδη κατά Καμμένου

Σε σωρεία νέων αποκαλύψεων περνάει η Νέα Δημοκρατία με την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε με αφορμή την υπόθεση της πώλησης των όπλων στη Σαουδική Αραβία και τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο κ.κ. Μάκης Βορίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος εστιάζοντας στο πρόσωπο του φερόμενου ως μεσάζοντα, Βασίλη Παπαδόπουλο και στην αξιοπιστία των εγγράφων που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και θεωρητικά αποδεικνύουν ότι ο Παπαδόπουλος είναι νόμιμος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, παρουσιάζουν ντοκουμέντα που θα προσδώσουν νέες διαστάσεις στην υπόθεση.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Βορίδης υπενθύμισε τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης θυμίζοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέκρυψε από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής το ρόλο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, ως μεσάζοντα στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, αλλά και το γεγονός ότι ο ρόλος του διαψεύσθηκε από την κυβέρνηση της χώρας.

«Θυμίζω επίσης ότι η εταιρεία του εμφανίζονταν ως εκπρόσωπος και άλλων χωρών π.χ. το Κατάρ, την Ιορδανία, αλλά εκπροσωπούσε και σε άλλα θέματα την Κένυα. Προκύπτει το ερώτημα πως ακριβώς μια εταιρεία από την Αξιούπολη Κικλίς εμφανίζεται ως εκπροσωπούσα τεσσάρων χωρών; Προφανώς η υπόθεση γεννά σκέψεις».

Αναφορικά με τις σχέσεις του κ. Παπαδόπουλου με τον κ. Καμμένο, ο κ. Βορίδης, θυμίζοντας ότι ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον «φερόμενο ως μεσάζοντα», επικαλέστηκε την συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα, όπου ο κ. Παπαδόπουλος διαψεύδει τον ίδιο τον υπουργό, δηλώνοντας ότι έχουν σχέσεις και γνωρίζονται εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα από το 1978.
ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης παρουσιάζοντας σειρά από έγγραφα τα οποία κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καμμένος ως αποδεικτικά στοιχεία, ανέφερε πως μεγάλο μέρος των εγγράφων είναι είτε χωρίς επίσημες υπογραφές είτε αναφέρονται σε άλλα θέματα, είτε γίνονται επισημάνσεις από αναρμόδιους εκπροσώπους.

Ο κ. Βορίδης παρουσίασε το έγγραφο, το οποίο ο πιστοποιεί – κατά τον κ. Καμμένο – ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο την πιστοποίηση κάνει… αναρμόδιο πρόσωπο που δεν έχει την ευθύνη να πιστοποιεί εκπροσώπους του κράτους της Σαουδικής Αραβίας.

«Η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο και την εταιρεία του, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο και το έγγραφο που παρουσίασε ο υπουργός», ανέφερε ο κ. Βορίδης, ωστόσο αντέτεινε πως «κάτι συμβαίνει εδώ. Ο κ. Παπαδόπουλος, εμφανίζεται στο συγκεκριμένο έγγραφο ως εξαγωγέας στη Σαουδική Αραβία».

Ο κ. Βορίδης μετά από σειρά εγγράφων, τα οποία εμφάνισε ως «fake» έγγραφα και τα οποία επισήμως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στο ελληνικό κοινοβούλιο, αναρωτήθηκε κατά πόσο τα έγγραφα αυτά είναι πλαστά ή όχι.

Επικαλούμενος για άλλη μια φορά τη συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα, ο κ. Βορίδης, υπογράμμισε πως «ο ίδιος ο Παπαδόπουλος δήλωσε όταν ρωτήθηκε αν είναι μεσάζοντας «τι μεσάζοντας, μπορεί ο καθένας να πουλήσει και να αγοράσει όπλα».

Ο κ. Βορίδης καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει το σκάνδαλο της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας τόνισε: ««Ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του στην υπόθεση αυτή» και παρέθεσε σειρά ερωτημάτων όπως γιατί ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα στο Κοινοβούλιο; Γιατί λέει ψέματα στην Επιτροπή της Βουλής; Ποιον θέλει να καλύψει»;

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι «τα έγγραφα αυτά είναι μη γνήσια. Για να διαπιστωθεί η πλαστότητά τους θα πρέπει να έχουμε τα γνήσια. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της ανάκρισης. Να βρούνε ποιος είναι ο συντάκτης των εγγράφων, ο χρήστης των εγγράφων κλπ».

Στους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου ότι «πουθενά δεν υπάρχει η υπογραφή του» ο κ. Βορίδης ανέφερε «ο κ. Καμμένος ίσως δεν θυμάται καλά, ίσως να μην είχε συνείδηση», και δείχνοντας τις σχετικές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, ανέφερε: « Τα έγγραφα αυτά φέρουν την υπογραφή του», αποδεικνύοντας έτσι το ψέμα του κ. Καμμένου.

Αναφερόμενος στο δεύτερο μεσάζοντα, τον κ. Σφακιανάκη ο κ. Βορίδης σημείωσε πως η κυβέρνηση βρέθηκε σε μεγάλη σύγχυση με αποτέλεσμα να αποκαλύψει από μόνη της και την ανάγκη ύπαρξης του «κακού» μεσάζοντα που χάλασε το deal με τον Καμμένο.

«Εργώδης και τεράστια η προσπάθεια από την κυβέρνηση να καλύψει το σκάνδαλο, φτάνοντας στο σημείο να εμπλέξουν και την σύζυγο του κ. Μητσοτάκη με το όνομα του δεύτερου «κακού» μεσάζοντα, τον κ. Σφακιανάκη, που σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ήθελε να χαλάσει την συμφωνία και ρίξει την τιμή της πώλησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βορίδης κατέληξε ότι «σε αυτή την υπόθεση ο νόμος έχει παραβιαστεί κατάφορα. Η υπόθεση αυτή πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Κι αυτό θα γίνει».
Η ΝΔ ζητά την ακύρωση της συμφωνίας

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα έγγραφα του Πάνου Καμμένου τα οποία δεν πιστοποιούν ωστόσο τους ισχυρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Εξαγωγέας είναι αυτός που εξάγει σε μια χώρα κι όχι αυτός που αγοράζει για μια χώρα. Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο κ. Καμμένος, που μας παρουσίασε έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εξαγωγέας κι όχι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας».
Πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουν οι σχετικές ανακριτικές διαδικασίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζοντας «εδώ υπάρχουν αποδείξεις και ονόματα. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να προχωρήσουν στην έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης».

Τέλος αναφερόμενος στην επίκληση του κ. Φίλη για το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη, ζητώντας την ακύρωση της υπόθεσης, ο κ. Παναγιώτοπουλος σημείωσε: «Είναι πολύ όψιμες οι ανθρωπιστικές ανησυχίες του κ. Φίλη. Τώρα τους προέκυψε η ευαισθησία. Οδηγούν αυτά στη σκέψη ότι επιχειρούν να βρουν άλλοθι. Όσοι σκέπτονται και υπολογίζουν μ’ αυτό τον τρόπο θα πέσουν έξω. Δεν εξαλείφονται με αυτόν τον τρόπο οι όποιες ποινικές ευθύνες».

parapolitika