Βασίλης Στεφανάκος: Τον εκτέλεσαν με 22 σφαίρες – Φόβοι για “πόλεμο” μεταξύ ανθρώπων της νύχτας

Είκοσι δύο κάλυκες από καλάσνικοφ, έχουν περισυλλέξει -μέχρι στιγμής- τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας από το σημείο στο Χαϊδάρι, όπου εκτελέστηκε ο Βασίλης Στεφανάκος.

Τα άσπρα «σημάδια» στο δρόμο είναι η σήμανση για τους κάλυκες

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον 57χρονο, έξω από το κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στην λεωφόρο Αθηνών 302. Τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα. Πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους. Βασίλης Στεφανάκος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Βασίλης Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία, καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Η στιγμή της δολοφονίας

Το απόγευμα της Τετάρτης (17.01.2018) έφυγε από το γραφείο στον πρώτο όροφο μαζί με ένα ακόμα άτομο που τον συνόδευε.

Πιθανολογείται ότι την ώρα που βγήκε από το κτίριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, σε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο του, μάρκας BMW σειράς «5», οι δράστες κινήθηκαν με ταχύτητα. Ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με το καλάσνικοφ. Ο συνοδός του 57χρονου δεν είχε προλάβει να πλησιάσει. Αμέσως μετά, οι δράστες της δολοφονίας ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες που τυχόν υπάρχουν στο σημείο, για την περίπτωση που έχουν καταγράψει συνεργούς των δύο εκτελεστών, πριν και μετά την δολοφονία.

newsit