Αυτός είναι ο λόγος που οι άντρες δε θέλουν να φορούν προφυλακτικό

H πλειοψηφία των αντρών έχουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που χρειάζεται ώστε να ξέρουν ότι το προφυλακτικό προστατεύει από τη μετάδοση σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και μολύνσεων. Αυτό είναι κοινή λογική αλλά μια νέα έρευνα έδειξε ότι οι άντρες είναι πιο πρόθυμοι να μη φορέσουν προφυλακτικό αν θεωρούν ότι η σύντροφός τους είναι ελκυστική.

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον και του Μπρίστολ κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας 51 ετεροφυλόφιλους άντρες. Τους έδειξαν φωτογραφίες 20 γυναικών και τους ζήτησαν να βαθμολογήσουν πόσο ελκυστικές τις βρίσκουν από το 0 έως το 100. Έπειτα οι ερευνητές ζήτησαν από τους άντρες να εκτιμήσουν τις πιθανότητες κάθε γυναίκας να έχει κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια και να βαθμολογήσουν πόσο πιθανό ήταν να κοιμηθούν μαζί της αλλά και να χρησιμοποιήσουν προστασία όταν το κάνουν.

Τα αποτελέσματα είναι αναπάντεχα. Όσο πιο κοντά στο 100 βαθμολογούσε ένας άντρας μια γυναίκα τόσο πιο πιθανό ήταν να κοιμηθεί μαζί της χωρίς να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.Η επικεφαλής της έρευνας Αναστασία Ελευθερίου είπε στην Washington Post ότι η έρευνα δείχνει ότι οι άντρες παίρνουν την απόφασή τους με βάση τη θέλησή τους να αναπαραχθούν με γυναίκες που βρίσκουν περισσότερο ελκυστικές.

Οι ερευνητές θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ευρήματα ώστε να αυξήσουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. Θέλουν επίσης να επαναλάβουν την έρευνα σε άντρες που δηλώνουν ομοφυλόφιλοι ή bisexual.

entertv