Αρετή Σουβατζόγλου: Έλεγε ότι ο Βγενόπουλος πέθανε φτωχός αλλά η ίδια πήρε 60 εκατ. δολάρια

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλούν οι αποκαλύψεις του mononews.gr σχετικά με τις πωλήσεις πλοίων ναυτιλιακής εταιρείας ιδιοκτησίας του Ανδρέα Βγενόπουλου, με συνολικά έσοδα της τάξεως των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία τα μισά φαίνεται πως κατέληξαν στα χέρια της τελευταίας συζύγου του, Αρετής Σουβατζογλου.

Αν και επισήμως από την πλευρά της κ. Σουβατζόγλου (που τηρεί σιγήν ιχθύος) κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, πρακτικά δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς: από τη στιγμή που η ίδια είναι κληρονόμος και μέτοχος κατά 50% των πλοίων, πρέπει να έλαβε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Όχι κι άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι η ίδια η Αρετή Σουβατζόγλου ισχυριζόταν μετά τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου ότι πέθανε φτωχός και άφησε πίσω του μόνο χρέη…

Αυτό τουλάχιστον είχε υποστηρίξει μιλώντας στα παιδιά του Ανδρέα Βγενόπουλου από προηγούμενες σχέσεις του, αναφερόμενη πιθανόν σε ένα βαρύ πρόστιμο της τάξεως των 180 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία πριν πεθάνει. Από σχετική επικοινωνία του mononews.gr με το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι το πρόστιμο αυτό όντως έχει επιβληθεί και το ΥΠΟΙΚ εξετάζει την υπόθεση της πώλησης των πλοίων υπό το πρίσμα αυτό.

Όμως ακόμα κι αν έχουν έτσι τα πράγματα, ο ισχυρισμός της Αρετής Σουβατζόγλου ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος πέθανε πάμφτωχος και δεν άφησε τίποτα πίσω του παρά μόνο χρέη προφανώς είναι έωλος: η ίδια κληρονόμησε το 50% της ναυτιλιακής του εταιρείας, και πλέον φαίνεται πως από την πώληση των πλοίων της καρπώθηκε ένα αξιοσέβαστο ποσό. Και τώρα το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό: θα αποδώσει στα παιδιά του Ανδρέα Βγενόπουλου, Φίλιππο και Μελίνα, τα μισά από τα 60 εκατ. δολάρια από την πώληση των πλοίων; Γιατί ναι μεν μέχρι τώρα υποστήριζε πως λεφτά δεν υπάρχουν (αν και αυτό δε φαίνεται να εξηγεί το πώς ζει μόνιμα στην ακριβότερη ίσως πόλη του κόσμου, το Λονδίνο, όπου εμφανίζεται να έχει ερωτικό δεσμό με Έλληνα δικηγόρο), όμως να που τώρα υπάρχουν. Και δεν μπορεί τα παιδιά του Ανδρέα Βγενόπουλου να μη δικαιούνται μερίδιο από αυτά.

Τι απέγινε η περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου;

Εν τω μεταξύ, ασαφές παραμένει το τι απέγινε η περιουσία του Ανδρέα Βγανόπουλου, αλλά και το τι ακριβώς περιελάμβανε αυτή. Ο υιός Βγενόπουλος κινήθηκε δικαστικά, κάτι που φέρεται να έπραξε και η πρώην σύντροφός του επιχειρηματία μαζί με την κόρη της. Αμφότερα τα δύο μέρη θέλουν να μάθουν τι απέγινε η περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου, αφού θεωρούν σίγουρο ότι ένας τόσο έξυπνος και ικανός άνθρωπος, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχει διασφαλίσει τα μέλη της οικογένειάς του, ειδικά τα παιδιά του τα οποία λάτρευε. Ωστόσο, δεν πρόκειται για μία απλή υπόθεση, καθώς η διαδρομή για την ανακάλυψη χρημάτων, μετοχών, τίτλων ιδιοκτησίας και οτιδήποτε άλλο είχε επιμελώς καταθέσει ή φυλάξει σε θυρίδες ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αναμένεται να διαρκέσει μήνες και να είναι δαιδαλώδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον των παιδιών, οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε Αγγλία, Ελβετία, Λουξεμβούργο αλλά και στην εξωτική Καραϊβική, τον παράδεισο των εξωχώριων εταιριών, χωρίς να αποκλείονται και άλλες χώρες, εφόσον προκύπτουν στοιχεία.

Ο στόχος των ερευνών αυτών είναι ένας και μοναδικός: να διαπιστωθεί κατά πόσον αληθεύει ο ισχυρισμός της Αρετής Σουβατζόγλου ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος πέθανε φτωχός και άφησε πίσω του μόνο χρέη. Ή μήπως άφησε πίσω του και διάφορα “άγνωστα” περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, τα οποία απλώς περιμένουν να αποκαλυφθούν;

mononews