Αποπομπή των επικεφαλής των νοσοκομείων για το σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα ζητά η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία διά στόματος του Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Επικρατείας, Βασίλη Οικονόμου, ζητά την αποπομπή των επικεφαλής στα δύο νοσοκομεία, όπου έλαβε χώρα το σκάνδαλο με την υπεξαίρεση αντικαρκινικών φαρμάκων, με ζημιά 25 εκατομμυρίων ευρώ προς το δημόσιο.

“Το μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης αντικαρκινικών φαρμάκων από δύο δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε ζημία 25 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, αλλά το πλέον θλιβερό είναι ότι εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο στερήθηκαν τα φάρμακά τους, με κίνδυνο της ζωής τους” αναφέρει η ανακοίνωση του τομεάρχη υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Και συνεχίζει: “Δυστυχώς, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζει να αποφεύγει να αποδώσει ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων και να λάβει αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της σωστής και διαφανούς λειτουργίας των νοσοκομειακών φαρμακείων. Η περαιτέρω παραμονή, όμως, των ανίκανων, κομματικά τοποθετημένων διοικήσεων των νοσοκομείων στα οποία εξελίχθηκε το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Απαιτείται εδώ και τώρα η αποπομπή τους”.

pronews