ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Αλιβιζάτος πιέζει να μην γίνει δεύτερος γύρος

Παρασκηνιακές παρεμβάσεις προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Κεντροαριστερά και να ανακηρυχθεί νικήτρια η Φώφη Γεννηματά, φέρεται να πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την εκλογική διαδικασία, Νίκος Αλιβιζάτος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο σκεπτικό ανέπτυξε και το βράδυ της Κυριακής προς τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, όταν με καταμετρημένο το 25% των ψήφων, η Φώφη Γεννηματά προηγούνταν με 49%, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το θέμα πολιτικά έχει κλείσει, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει νέα αναμέτρηση.

Ωστόσο, είναι απορίας άξιον το γεγονός, να συνεχίζει να υποστηρίζει την ίδια άποψη, όταν μετά την ενσωμάτωση και των τελευταίων εκλογικών τμημάτων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό 42,50% ενώ ο ευρωβουλευτής του κόμματος πέρασε στον δεύτερο γύρο με 25,14%.
Σύμφωνα όμως με καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια στο χώρο της Κεντροαριστεράς, επειδή η μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο γύρο δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις. Φαίνεται ότι κάποιοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο Νίκος Αλιβιζάτος, θέλουν να αποφύγουν τον δεύτερο γύρο, εκφράζοντας έντονους φόβους ότι ενδεχομένως το σύστημα να μην αντέξει.

parapolitika

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ