ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επιχειρηματικός πόλεμος πίσω από τις μπουλντόζες της Ψαρρούς

του ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

«Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο» πρότεινε ο Τζον Λένον με αφορμή την αιματοχυσία του Βιετνάμ και τον «αφανισμό» χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών. Ποιος θα περίμενε ότι η συγκεκριμένη προτροπή θα λάμβανε σάρκα και οστά στο πολύπαθο πριγκιπάτο της Μυκόνου και στη θρυλική Ψαρρού; Εκεί όπου στράφηκαν τα φώτα της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες όταν ένας κάτοικος του νησιού, ο Εμμανουήλ Αγγελετάκης, ο επονομαζόμενος «Μπουλντόζας», αποφάσισε να γκρεμίσει αυθαίρετα κτίσματα ιδιοκτησίας του τα οποία μίσθωνε! Πράξη ηρωισμού και αυτογνωσίας ή ένα βρώμικο παιχνίδι σκοτεινών επιχειρηματικών συμφερόντων, εκβιασμών και προσπάθεια άλωσης της θρυλικής παραλίας;

Η «ΜΠΑΜ» αποκαλύπτει σήμερα σκοτεινές πτυχές μιας ιστορίας η οποία βρίθει από όργιο παρανομίας με την ανοχή ή και τη συμμετοχή κρατικών λειτουργών, γνωστών πολεοδόμων αλλά και επιχειρηματικών κολοσσών οι οποίοι τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα και όχι μόνο. Γιατί είναι πολύ εύκολο να γκρεμίζεις μικρά κτίσματα και «λουκουματζίδικα». Είναι όμως προκλητικό να αφήνεις «στο απυρόβλητο» τεράστια εμπορικά συγκροτήματα, υπόγεια πάρκινγκ, αλλά και αυθαίρετες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις!

 

Αγγελετάκης VS Nammos: Aπό τον πόλεμο στον «έρωτα»

Καλοκαίρι 2017. Στις 20 Ιουνίου ο Εμμανουήλ Αγγελετάκης, με εξασέλιδη καταγγελία-φωτιά την οποία κοινοποιεί, μεταξύ άλλων, στις εισαγγελικές Αρχές, στο ΣΔΟΕ και στο Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας, καταγράφει αυθαιρεσίες-σοκ που συμβαίνουν δίπλα στο «σπίτι» του. Συγκεκριμένα, στο hot spot της Ψαρρούς, το διάσημο beach bar Nammos.

«Μήπως ισχύουν στη Μύκονο διαφορετικοί νόμοι από την υπόλοιπη Ελλάδα;» διερωτάται στην επιστολή του, καταγράφοντας σωρεία παρανομιών που έλαβαν χώρα κάτω από τη «μύτη» των Αρχών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η εταιρεία ΜYCRE INVESTMENTS, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Nammos, κατάφερε σε χρόνο dt, με οικοδομική άδεια επέκτασης βιολογικού βόθρου που υπογράφει ο πολιτικός μηχανικός Απόστολος Στεργιόπουλος, και «ανοικοδόμησε εφέτος τον χειμώνα υπόγεια γκαράζ αυτοκινήτων 1.500 τ.μ., ράμπες», ενώ ανακαίνισε διώροφα και τριώροφα καταστήματα 2.000 τ.μ.

Επίσης, καταγγέλλει στις αρμόδιες Αρχές ότι σε οικόπεδο 600 τ.μ. που ανήκει στον Μικέ Μητροπία χτίστηκαν πέντε υπερπολυτελείς καμπάνες. Πρόκειται για τις διαβόητες βίλες του Nammos οι οποίες γλείφουν τη θάλασσα και ενοικιάζονται αντί του… ευτελούς ποσού των 2.500 ευρώ την ημέρα! Παράλληλα, αναφέρεται σε καφετέρια εντός καταστήματος ιδιοκτησίας του Κωνσταντίνου Αγγελετάκη, σε άλλη καφετέρια εντός καταστήματος ιδιοκτησίας Ειρήνης Κτενά και σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης εντός ιδιοκτησίας Ρουσουνέλου με εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης χωρίς την άδεια του Λιμενικού!

Μπλόκο από σεκιουριτάδες!

Ο Εμμανουήλ Αγγελετάκης καταγγέλλει παράλληλα ότι το γνωστό beach bar έχει καταλάβει όλη την παραλία τοποθετώντας τεράστια ξύλινα κρεβάτια. Μάλιστα, αναφέρει ότι το 2016 έριξαν μπάζα ακόμη και στο τελευταίο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας, καθιστώντας το ουσιαστικά απροσπέλαστο για τους λουόμενους:

«Όταν κάνουν γάμους, βαφτίσια, συναυλίες, εκδηλώσεις, στήνουν τεράστιες ξύλινες εξέδρες στην παραλία και μέσα στη θάλασσα… Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών οι σεκιουριτάδες απαγορεύουν την πρόσβαση οιουδήποτε πολίτη όχι απλώς στην παραλία, αλλά και στην περιοχή γενικότερα… Το Nammos έχει face control δύο άτομα συνήθως τα οποία στα 3/4 της κατηφόρας, τα οποία σταματούν τα οχήματα και επιτρέπουν ή απαγορεύουν την περαιτέρω διέλευση στην περιοχή της Ψαρρούς με κριτήριο αν είναι επώνυμοι ή όχι πελάτες του Nammos. Αν κάποιος συνεχίσει την πορεία του, παρά την απαγόρευση εισόδου στην περιοχή, δύο με τέσσερα άτομα παρκαδόροι στη δημόσια πλατεία απέναντι από ξενοδοχείο συλλαμβάνουν τον παραβάτη και τον εξαναγκάζουν να φύγει από την περιοχή. Διαφορετικά, τον υποχρεώνουν να σταθμεύσει έναντι 10 ευρώ σε υπόγειο πάρκινγκ εντός ιδιοκτησίας MYCRE σήμερα 300 θέσεων, το οποίο ανοικοδομήθηκε αυθαίρετα με την άδεια επέκτασης βιολογικού βόθρου…».

Καταλήγοντας, ο «Μπουλντόζας» της Μυκόνου αναφέρεται και σε εργασιακό χάος που επικρατεί στο beach bar με ανασφάλιστους υπαλλήλους. Όπως σημειώνει, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016 ορισμένοι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να πέσουν με τα ρούχα στη θάλασσα!

Η απάντηση του Mr Nammos

Oι σοβαρές καταγγελίες του Εμμ. Αγγελετάκη, που είναι απορίας άξιον εάν έχουν διερευνηθεί έως τώρα από τις Αρχές, προκάλεσαν την αντίδραση του Mr Nammos, Φραντζέσκου Ζαννή. Δέκα ημέρες αργότερα για «αντίποινα» καταθέτει μήνυση κατά του «Μπουλντόζα», η οποία βρίσκεται επίσης στη διάθεση της «ΜΠΑΜ».

Στο δικόγραφο, αφού πρώτα επισημαίνει τη συμβολή του Nammos στην αναβάθμιση της Ψαρρούς, κατηγορεί τον Αγγελετάκη για ανέγερση αυθαίρετων κτιρίων. «Κατά τη διάρκεια του χειμώνα που μας πέρασε προέβη σε εκτεταμένες εργασίες ανοικοδόμησης μπροστά στο κτίριο του ξενοδοχείου χτίζοντας όχι ένα αλλά οκτώ αυθαίρετα κτίσματα!!!» σημειώνει. Παράλληλα, ο Ζαννής εγκαλεί τον ιδιώτη και για ανέγερση ολόκληρου «ξενοδοχείου» στην περιοχή Καστελάκια, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιείται για τη στέγαση αλλοδαπών εργατών.

Και ξαφνικά συνεργάζονται!

Όσοι αναρωτιέστε τι απέγινε η σφοδρή διαμάχη μεταξύ Αγγελετάκη και Nammos, διαβάστε με προσοχή τη συνέχεια του ρεπορτάζ. Ως γνωστόν, πριν από λίγες ημέρες ο «Μπουλντόζας» αποφάσισε να γκρεμίσει τα κτίσματα της ιδιοκτησίας του. Προηγουμένως είχε φροντίσει να τα μισθώσει σε ένα γνωστό κατάστημα κοσμημάτων και ένα μαγαζί ρούχων λαμβάνοντας μάλιστα ένα υπέρογκο ποσό ως «αέρα». Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι για την αιφνίδια και πρωτοφανή για τα χρονικά απόφαση ενός ιδιοκτήτη να ενοικιάσει, να πάρει αέρα, να δημιουργήσει αφανή εταιρεία με μια μισθώτρια και στη συνέχεια γκρεμίσει την ιδιοκτησία του (!) δεν ενημέρωσε τους μισθωτές. Μάλιστα, η «ΜΠΑΜ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι εις βάρος του έχει κατατεθεί και μήνυση με κακουργηματικές κατηγορίες για εμπορεύματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που «χάθηκαν» κατά τη διάρκεια της διάρρηξης πριν από την κατεδάφιση!

Τα συστημικά και χειραγωγούμενα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν ως τον μοναδικό λόγο για τον οποίο κατέβηκαν οι μπουλντόζες στην Ψαρρού το υπέρογκο πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον Αγγελετάκη από τον υπόδικο πρώην πολεοδόμο Μυκόνου Αντώνη Καστορίνη.

Αυτό που δεν γράφτηκε είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που βρίσκονται στη διάθεση της «ΜΠΑΜ», από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε αποδεικνύεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του προστίμου επιβλήθηκε στον Αγγελετάκη για αυθαιρεσίες στην ξενοδοχειακή μονάδα! Και τώρα το καλύτερο: Τα συγκεκριμένα αυθαίρετα δεν τα γκρέμισε.

Τι μπορεί να κρύβεται λοιπόν πίσω από την απόφασή του να κατεδαφίσει όχι το βουνό αλλά τα «λοφάκια» της αυθαιρεσίας; Η απάντηση δεν εκπλήσσει όλους εκείνους που γνωρίζουν τα μυστικά της Μυκόνου.

Στις 19 Μαρτίου ο Αγγελετάκης φροντίζει να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τους ορκισμένους εχθρούς του: Τους ιδιοκτήτες του Νammos, χωρίς μάλιστα να έχει αποβάλει τους προηγούμενους μισθωτές! Στις 23 Μαρτίου, τέσσερις ημέρες αργότερα, καταθέτει στο Ειρηνοδικείο Μυκόνου αγωγές εξώσεως κατά της μιας μισθώτριας εταιρείας. Η υπόθεση θα συζητηθεί στις 21 Ιουνίου. Προηγουμένως, σύμφωνα με μαρτυρίες από το περιβάλλον των μισθωτών, εκβίαζε και ζητούσε 140.000 ευρώ προκειμένου να μην προχωρήσει στην κατεδάφιση, διότι, όπως έλεγε, «τόσα του έδινε το Nammos για να τα κατεδαφίσει».

Στη συνέχεια διορίζει ως πληρεξούσιο δικηγόρο τον Τέλλο Αγαπηνό, γιο του δικηγόρου των… celebrities Νίκου Αγαπηνού, μισθώνει το (ήδη μισθωμένο) οικόπεδο ιδιοκτησίας του 1.054 τ.μ. στην Ψαρρού στην εταιρεία KNS INVESTMENT, η οποία ανήκει στον Ιμπραχημ Χισάμ. Ποιος είναι ο Χισάμ; Ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του Nammos!

Μάλιστα o Aγγελετάκης μισθώνει και τον υπαίθριο χώρο όπου βρίσκονταν τα μαγαζιά των ενοικιαστών που γκρέμισε. Και συγκρατήστε τη λεπτομέρεια: Στις 30 Μαρτίου κατεδαφίζει ως νέος «Μπουλντόζας» την ιδιοκτησία του, και από τις 31 Μαρτίου, δηλαδή την επόμενη ημέρα, ξεκινά η μίσθωση του ακινήτου στον εκ των ιδιοκτητών του Ναmmos! Tα συμπεράσματα δικά σας και ο νοών νοείτω… Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΠΑΜ