Απιστία: Γιατί ο άνδρας πηγαίνει με μικρότερες γυναίκες;

Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω τι γίνεται και ξαφνικά ένας άνδρας ώριμος παντρεμένος με οικογένεια αποφασίζει να παρατήσει οικογένεια και γυναίκα που τόσα χρόνια τον στήριζε και να απατήσει με κάποια μικρή που δεν έχει τίποτα να του προσφέρει πέρα από τη σωματική απόλαυση και δεν μπορεί να τον στηρίξει σε τίποτα; Πραγματικά θα ήθελα να μάθω πως σκέφτεται και τι συμβαίνει είναι μόνο το σεξ το θέμα ευχαριστώ.

Χριστίνα

Απευθύναμε το ερώτημά σου στη Δρ. Λίζα Βάρβογλη η οποία μας παραπέμπει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη της.

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις κάποτε αποτελούσαν σπάνιο φαινόμενο, ενώ η συχνότητα και η προβολή τους σήμερα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Ξαφνικά ένας άνδρας ξυπνάει το πρωί κι αισθάνεται ότι η ζωή κυλάει μέσα από τα χέρια του, ότι δεν πρόλαβε να τη ζήσει, ότι του μένουν λίγα χρόνια μπροστά του, ότι γερνάει και δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό κι ότι χάνει τον έλεγχο και το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του.

Κοιτάει τη συνομήλική σύζυγό του, τα παιδιά του, τα επιτεύγματά του, και τίποτα δεν τον παρηγορεί, μια που όλα του θυμίζουν το ανελέητο πέρασμα του χρόνου. Και τότε μπαίνει σε έναν αγώνα δρόμου για να επιβεβαιώσει ότι δεν έχουν χαθεί όλα, ότι εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο των πραγμάτων και ότι «περνάει η μπογιά» του, όπως λέει και η λαϊκή θυμοσοφία.

Η επιβεβαίωση αυτή έρχεται με τη μορφή μιας -κατά κύριο λόγο- σεξουαλικής σχέσης με μια κατά πολύ νεότερή του κοπέλα, η οποία με κάθε τρόπο του θυμίζει τη νεότητά του και αποτελεί «απόδειξη» ότι μπορεί ν’ ανταποκριθεί με όλους τους τρόπους και δεν ανήκει στους παροπλισμένους της ζωής.

Η νέα γυναίκα, κατά κάποιον τρόπο, αποτελεί το «ελιξίριο της νεότητας» για τον 50άρη, ο οποίος προσπαθεί να προλάβει το βιολογικό του ρολόι και δε σκέφτεται την οικογένειά του ή τις ανάγκες του.

Ξαφνικά μεταμορφώνεται σε ένα εγωιστικό άτομο που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την καλοπέρασή του και την εξασφάλιση της νέας του συντρόφου (γιατί ενδόμυχα ξέρει ότι χωρίς τις υλικές παροχές είναι πολύ πιθανό ότι αυτή θα τον εγκαταλείψει).

Ο ξαναπαντρεμένος με νεότερή του γυναίκα 50άρης προσπαθεί με κάθε θυσία να αποδείξει ότι είναι ικανός για όλα, σε σημείο συχνά να γελιοποιείται, προκειμένου να κερδίσει την επιβεβαίωση του περίγυρου του και να κάνει τους πιο φλύαρους να σωπάσουν.

AdTech Ad

boro