Απίστευτη έρευνα: Γιατί πρέπει να κάνετε σεξ με ανοιχτό το φως

Οι περισσότεροι επειδή ντρέπονται να εκτεθούν γυμνοί στα μάτια των ερωτικών τους παρτενέρ επιλέγουν το χαμηλό φωτισμό κατά τη διάρκεια της συνουσίας ή ακόμα και το απόλυτο σκοτάδι. Και όμως μια ιταλική έρευνα και μάλιστα από το Πανεπιστήμιο της Σιένα έρχεται να αλλάξει τις ερωτικές μας συνήθειες και να φέρει… φως.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες ο έντονος φωτισμός κάνει καλό στην ερωτική διάθεση. Στο πείραμά τους μελέτησαν τη συμπεριφορά 38 ανδρών με έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Κατέγραψαν τα επίπεδα της ερωτικής τους διάθεση αλλά και εξέτασαν τις τιμές της τεστοστερόνης. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι άνδρες αυτοί χωρίστηκαν σε δυο ομάδες: η μία ομάδα έκανε σεξ με ανοιχτό φως ενώ η άλλη με κλειστό.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του πειράματος οι άνδρες που έκαναν σεξ στα σκοτεινά είχαν χαμηλότερη σεξουαλική διάθεση σε αντίθεση με τους άνδρες που δραστηριοποιούνταν σεξουαλικά με φως. Οι τελευταίοι είχαν πολύ μεγαλύτερα επίπεδα τεστοστερόνης. Τα αποτελέσματα αυτά παρουσιάστηκαν στο ετήσιο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Νευροφαρμακολογίας στη Βιέννη. Πολλές έρευνες στο παρελθόν έχουν υποστηρίξει την επίδραση του φωτός στις σεξουαλικές επιδόσεις. Ας θυμηθούμε τι έχουν υποστηρίξει πολλές επιστημονικές ομάδες για την επίδραση των εποχών στο σεξ, πώς δηλαδή η ηλιοφάνεια του καλοκαιριού και της άνοιξης επιδρουν θετικά στην ερωτική ζωή.

AdTech Ad

AdTech Ad

boro