Αντιδράσεις μετά την προτροπή Αυλωνίτου σε Καμμένο να ενταχθεί στη ΝΔ – Επιμένει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στην ανοιχτή αντιπαράθεσή της με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο έδωσε η Ελένη Αυλωνίτου. Μετά τις βαριές κουβέντες που αντάλλαξε με τον συνάδελφό της το πρωί στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ανασκεύασε αλλά τόνισε πως δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Καμμένο. Όλα αυτά την ώρα που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν αποστάσεις από τις δηλώσεις της βουλευτή.

«Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσει με το κόμμα του ο Δ. Καμμένος και όχι να του ζητήσω εγώ συγγνώμη» τόνισε μιλώντας στον Realfm. «Η αντιπαράθεση άγγιξε τον “πυρήνα” της συνεργασίας μας και μόνο ο Δ. Καμμένος από τους ΑΝΕΛ διαφοροποιείται», δήλωσε η κ. Αυλωνίτου τονίζοντας ότι «κάθε βουλευτής πρέπει να λέει τις διαφωνίες του μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του».

Αλλά και ο κ. Καμμένος συνέχισε τα πυρά του προς την κ. Αυλωνίτου. Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «ήταν μία δήλωση ατυχής. Της έδωσα το χρόνο να ζητήσει συγγνώμη, δεν το έκανε», είπε στον Τάκη Χατζή ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Ασκώ κριτική στην κυβέρνηση για τα πράγματα με τα οποία διαφωνούν οι ΑΝΕΛ».

Υπογράμμισε πως ήταν «μία πολύ λάθος δήλωση» και πρόσθεσε: «Να σεβόμαστε τη συγκυβέρνηση είμαστε κόμμα με 9 βουλευτές. Η κυβέρνηση στηρίζεται κοινοβουλευτικά από τους ΑΝΕΛ».

«Δεν μπορείς να λες σε έναν συνεργάτη σου, που σε στηρίζει 3 χρόνια, να φύγει και να πάει στη ΝΔ. Είναι λάθος», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Έθεσα θέμα στο υψηλότερο επίπεδο. Να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα», σχολίασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Δεν θα χαρίσουμε σε κανένα την έξοδο του Αυγούστου».

Πάντως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, πήρε αποστάσεις από τα όσα είπε η κ. Αυλωνίτου, τονίζοντας στα «Παραπολιτικά»: «Η κ. Αυλωνίτου βγαίνει και πολλές φορές δεν σκέφτεται αυτό που λέει. Πρέπει να είμαστε όλοι ώριμοι άνθρωποι ειδικά όταν βρισκόμαστε στον δημόσιο χώρο. Η κ. Αυλωνίτου είναι εκρηκτική και εμένα- στο δημόσιο χώρο- αυτού του τύπου οι εκρήξεις δεν με ενδιαφέρουν. Όταν η αντιπαράθεση ξεπερνάει τα όρια του πολιτικού περιεχομένου και γίνεται πια προσωπική κόντρα δε με ενδιαφέρει».

Υπενθυμίζεται ότι  ο Δ. Καμμένος έθεσε θέμα συγκυβέρνησης μετά τις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας ότι «αν η κ. Αυλωνίτου με διώξει, εμένα και άλλους, τότε θα φύγουμε από την κυβέρνηση και θα πάμε σε εκλογές», προαναγγέλλοντας ότι θα απευθυνθεί στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμένο, θέτοντας θέμα για την συνέχιση της συγκυβέρνησης, αν «συνεχίσει αυτό το τρολάρισμα από συναδέλφους».

newpost