Ανακοίνωση αστυνομίας για την βόμβα στον Σόιμπλε

Πώς εμφανίζεται αποστολέας της βόμβας στον Σόιμπλε ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τις Γερμανικές και τις Ελληνικές αρχές ασφαλείας, μετά τον εντοπισμό του πακέτου με τα εκρηκτικά που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ως αποστολέας εμφανίζεται το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» με διεύθυνση που αντιστοιχεί στο πολιτικό του γραφείο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ο οποίος επεσήμανε ότι «η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής».

Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε ότι το δέμα προέρχεται από ελληνικό αποστολέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δέμα εστάλη από Ταχυδρομείο της Αττικής, χωρίς να έχει προσδιοριστεί χρονικά το πότε, προς την ταχυδρομική υπηρεσία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα, παραλήπτης ήταν προσωπικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η αναστάτωση ήταν μεγάλη αλλά τελικά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γερμανίας και οι πυροτεχνουργοί πέτυχαν να εξουδετερώσουν τη βόμβα που υπήρχε στο ύποπτο πακέτο.

Οι ειδικοί της αστυνομικής δύναμης του Βερολίνου εξέτασαν το ύποπτο δέμα και το πέρασαν από ακτίνες, χωρίς να μπορούν να αποφασίσουν τι ακριβώς περιελάμβανε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες προκειμένου να ερευνηθεί η περιοχή γύρω από την ταχυδρομική υπηρεσία.

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό του άγνωστου αποστολέα του δέματος

fimes