Ανακατατάξεις στο χώρο της δεξιάς: Τι σημαίνει η πτώση της Χρυσής Αυγής και η δυναμική εμφάνιση Κ.Βελόπουλου

Μια σοβαρή υποχώρηση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, προς όφελος του κόμματος Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, είναι το κυριότερο αποτέλεσμα στο χώρο της δεξιάς σήμερα στις ευρωεκλογές: Τα δύο κόμματα μοιράζονται το 10% των Ελλήνων ψηφοφόρων και εκλέγουν από έναν ευρωβουλευτή.

Σίγουρα πρόκειται για σοβαρή ανακατάταξη στο χώρο της δεξιάς, την σημαντικότερη από το 2012 που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, αντικαθιστώντας το «μνημονιακό» ΛΑΟΣ στο χώρο της δεξιάς.

Η πρόβλεψη του exit poll είναι ότι παρά το ίδιο ποσοστό που δίνεται στα δύο κόμματα ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα προηγηθεί, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει:

Μετά από επτά χρόνια προκύπτει ένα ισχυρό δεξιό κόμμα, το οποίο ανεβάζει τα συνολικά ποσοστά της δεξιάς (εκτός του σημαντικού τμήματος που βρίσκεται «εγκλωβισμένο» στη ΝΔ) στο 10%.

Το ότι απ’ότι φαίνεται θα είναι η ΧΑ ελαφρά πάνω από το 5% και η Ελληνική Λύση ελαφρά κάτω από το 5% μικρή σημασία έχει.

Επίσης σίγουρα η Ελληνική Λύση «λεηλατεί» τους ΑΝΕΛ: «Με το ζόρι» το κόμμα του Π.Καμμένου φτάνει το 1% και πληρώνει την στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα, ίσως π

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κρατάει» στο 25% περίπου, ενώ οι ΑΝΕΛ «χάνονται» οριστικά στο τούνελ της πολιτικής ιστορίας αφού το χρονικό διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές δεν επαρκεί για να ανακάμψουν.

pronews