ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ ο Γιάννης Παρασκάκης: ΠΡΟΚΑΛΕΙ στη νέα ομολογία. «Όταν με πιάνει η μανία θέλω να…» Μαρτυρίες

Τι είπε στη νέα του απολογία ο Γιάννης Παρασκάκης; Νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτίζουν το προφίλ του 27χρονου Γιάννη Παρασκάκη, καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον. Έτσι, η μαρτυρία γείτονά του κάνει λόγο για έναν άνθρωπο με προβλήματα.

 

«Πήγαινε να κάνει μπάνιο με άρβυλα, με μπουφάν, με κύμα δύο μέτρα. Και τον γλίτωσε τυχαία ο θείος του. Δεν δουλεύει το μυαλό του σωστά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γείτονας του Γιάννη Παρασκάκη.

Συγγενής του δράστη πάντως, επισημαίνει ότι η συμπεριφορά του ήταν «κανονική μετά τη δολοφονία», σα να μην είχε συμβεί τίποτα.

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα, η συμπεριφορά του ήταν κανονική και δεν είχε αλλάξει καθόλου το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία. Δεν τον είχα ικανό να κάνει τέτοιο έγκλημα.

Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ούτε είχε δείξει σημάδια ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Έδειχνε να αγαπάει τη σύζυγο και τα παιδιά του. Δεν είδα ρούχα του με ίχνη αίματος» φέρεται να κατέθεσε συγγενής του δράστη, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Γιάννης Παρασκάκης παρουσιαζόταν στα social media ως ένα άνθρωπος που λάτρευε τη φύση, τις δραστηριότητες αλλά και τα παιδιά του. O ίδιος, πάντως, είπε στην αστυνομία ότι κάποιες φορές τον έπιανε μανία, που δεν μπορούσε να ελέγξει.

Ζητήθηκε εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Γιάννη Παρασκάκη

Εν τω μεταξύ, χθες, υποβλήθηκε αίτημα για εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Γιάννη Παρασκάκη που ομολόγησε τον βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης 60χρονης.

Το αίτημα έγινε δεκτό καθώς έγινε δεκτό το επιχείρημα της αστυνομίας ότι έπρεπε να δημοσιοποιηθούν καθώς αυτό θα διευκολύνει τις έρευνες επί τις βασίμων πληροφοριών για απόπειρες επιθέσεων σε βάρος νεαρών γυναικών με την χρήση της ίδιας μεθοδολογίας που ακολούθησε στην δολοφονία της Ήτον.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του Γιάννη Παρασκάκη, o οποίος συνελήφθη για υπόθεση ανθρωποκτονίας» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας που συνεχίζει:

ποίηση, χρονικής διάρκειας είκοσι (20) ημερών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ιδίως την εξακρίβωση και άλλων παθουσών που έχουν τελεστεί σε βάρος τους αξιόποινες πράξεις από τον ανωτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25802 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχει και μία καταγεγραμμένη απόπειρα εναντίον μίας γυναίκας από την Πολωνία που φέρεται να προσπάθησε να την χτυπήσει με το αυτοκίνητο του, ένα λευκό επιβατηγό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα επεκτείνεται σε δέκα επιθέσεις σε γυναίκες με ανάλογη μεθοδολογία, την τελευταία διετία.