«Αδειάζει» την Αθήνα το ΝΑΤΟ: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα ελληνοτουρκικά – Δεν είναι δικό μας θέμα»

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε ότι «δεν είναι μέσα στις προθέσεις του NATO να εμπλακεί ή να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση των διενέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο» δηλώνοντας εμμέσως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ευήκοα ώτα σε διεθνή fora.

Και όλα αυτά την στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στο ζενίθ στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου. Η ρητορική του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των υποχείρείων του που δεν σταματούν να εξαπολύουν ύβρεις και λεονταρισμούς κατά της Αθήνας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να είναι ο αγαπημένος τους στόχος γιατί δεν διστάζει ν’ απαντήσει στους λεονταρισμούς τους.

Φυσικά ούτε λόγος για τα πρόσφατα περιστατικά στην Ρω αλλά και για τους Έλληνες αιχμάλωτους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη ή ακόμη και συλληπητήρια για τον χαμό του ήρωα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε την ζωή του την στιγμή που είχε «σηκωθεί» για ν’ απαντήσει σ’ άλλη μια τουρκική παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου από την τουρκική Αεροπορία.

Ερωτηθείς σχετικά με την θέση της Συμμαχίας στις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο γειτόνων στο Αιγαίο, ο Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι «τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι του NATΟ και συνεισφέρουν στην συλλογική του άμυνα».

«Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζω το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί και των δύο χωρών είχαν πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».

pronews