Ήθελε να σκοτώσει αστυνομικούς ο τρομοκράτης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Τραυματίας από σφαίρα στο μηρό ένας από τους άνδρες των ΜΑΤ, έχει τραυματιστεί και από θραύσματα
– Μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, δεν διαρέχει κίνδυνο η ζωή του
– Οι δύο σφαίρες διαπέρασαν τα τζάμια της κλούβας, η τρίτη καρφώθηκε σε κατάστημα δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
– Ο δράστης περίμενε υπομονετικά να έρθει η ώρα αλλαγής των φρουρών στα σημεία γύρω από τα γραφεία
– Βγήκε στη γωνία της οδού Αραχόβης με τη Χαριλάου Τρικούπη και πυροβόλησε τρεις φορές
– Ο τρόπος που πυροβόλησε δείχνει ότι ήθελε να προκαλέσει το θάνατο αστυνομικών

Τρομοκρατικό χτύπημα με τους τρομοκράτες να θέλουν αίμα αστυνομικών. Το χτύπημα έγινε 18 λεπτά μετά τις έξι τα ξημερώματα στη Χαριλάου Τρικούπη και στο στόχαστρο μπήκαν οι άνδρες των ΜΑΤ που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Ο τρόπος δράσης των τρομοκρατών δείχνει ένα δολοφονικό χτύπημα που από καθαρή τύχη δεν στέρησε τη ζωή κανενός αστυνομικού.Ένας από τους άνδρες των ΜΑΤ δεν στάθηκε όμως πολύ τυχερός αφού μια από τις βολίδες του τρομοκράτη τον χτύπησε στο μηρό, ενώ θραύσματα από τα τζάμια της κλούβας του προξένησαν εκδορές.
Ο νεαρός αστυνομικός μεταφέρθηκε από συναδέλφους του με περιπολικό στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ζωή του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Ήθελε νεκρούς ο δράστης

Είναι προφανές ότι ο δράστης ή οι δράστες γνώριζαν την περιοχή αλλά και το ποιες είναι οι κινήσεις των αστυνομικών.
Γνώριζαν ότι στις έξι γίνεται αλλαγή φρουράς και οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται ακροβολισμένοι στα πέριξ των γραφείων του ΠΑΣΟΚ αποσύρονται για κάποια λεπτά ώστε να γίνει η αλλαγή και να παραδώσουν στους συναδέλφους τους.
Αυτή την ώρα επέλεξαν ώστε να μπορέσουν να πλησιάσουν στο σημείο όπου σταθμεύει η κλούβα, μια ανάσα από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Ο δράστης απαρατήρητος έφτασε στη γωνία της Αραχόβης με τη Χαριλάου Τρικούπη, σημάδεψε στο πλέον ευάλωτο σημείο της κλούβας και πυροβόλησε τρεις φορές.


Η βολή του ήταν ευθεία και είχε στόχο να σκοτώσει. Για τον λόγο αυτό και δεν επέλεξε τη βολή κατά ριπάς για να μην “κλωτσάει” το όπλο.
Οι δύο από τις βολίδες διαπέρασαν τα τζάμια, μια από αυτές φαίνεται ότι εποστρακίστηκε και χτύπησε τον αστυνομικό στο μηρό, η τρίτη βολίδα καρφώθηκε στο κάσωμα μιας κάβας που βρίσκεται πλάι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Ο δράστης είτε γιατί φοβήθηκε είτε γιατί το όπλο του έπαθε εμπλοκή ευτυχώς σταμάτησε να πυροβολεί και απομακρύνθηκε πριν οι αστυνομικοί προλάβουν να αντιδράσουν.

Όλα δείχνουν πάντως ότι ο δράστης είχε συνεργό ο οποίος πιθανότατα τον περίμενε με μηχανή ή αυτοκίνητο και μαζί απομακρύνθηκαν.

Αντίποινα για τη σύλληψη Ρούπα;

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Το ερώτημα τώρα είναι ποιος και γιατί έκανε το νέο χτύπημα εναντίον των αστυνομικών.
Είναι η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που έχει κάνει χρήση “καλάσνικοφ” στο παρελθόν;


Είναι η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα που έκανε την παρθενική της εμφάνιση πυροβολώντας με “καλάσνικοφ” τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια την πρεσβεία του Μεξικού; Η ίδια οργάνωση ευθύνεται και για την επίθεση κατά της Γαλλικής Πρεσβείας και φέρει την ευθύνη για τον τραυματισμό ακόμη ενός αστυνομικού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ – Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

newsit

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ