Έφτασε στον Πάπα Φραγκίσκο ο κορωνοϊός!

Τι συμβαίνει;

Ο κορωνοϊός φαίνεται πως… περιτριγυρίζει και πάλι τον Πάπα Φραγκίσκο, αφού γνωστό έγινε πως εργαζόμενος του Βατικανού νοσηλεύεται, έχοντας διαγνωστεί θετικός στον φονικό ιό.

Ο εν λόγω κληρικός, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ζει εδώ και πολλά χρόνια στη Σάντα Μάρτα, την οποία χρησιμοποιεί ως άλλη μία εκ των κατοικιών του ο Πάπας, πραγματοποιώντας επίσης γεύματα και ιδιωτικές συναντήσεις.

Ο 83χρονος Ποντίφικας, άλλωστε, είχε τον προηγούμενο μήνα ένα κρύωμα, το οποίο τελικά δεν αποδείχθηκε πως είχε σχέση με τον κορωνοϊό, ενώ οι αναφορές κάνουν λόγο από το Βατικανό για καλή κατάσταση της υγείας του, σε μία περίοδο όπου η Ιταλία μπορεί να βρίσκεται στο έλεος του ιού, αλλά ο Πάπας έκανε κανονικά χθες (25/3) live stream συγκέντρωση για τους πιστούς.

 

Ο ίδιος, μάλιστα, απευθύνει μηνύματα στους 1.3 δισεκατομμύρια Καθολικούς καθημερινά μέσω της βιβλιοθήκης του Βατικανού. Αναφορικά με τον άνδρα που νοσηλεύεται, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν, ότι μετά τη διακομιδή του, το κτίριο απολυμαίνεται, με τον Πάπα να τρώει μόνος του στο δωμάτιό του, σε ένα νέο μέτρο πρόληψης, κρατώντας από όλους τις απαραίτητες αποστάσεις.I