Έκτακτη προειδοποίηση: Ακραία καιρικά φαινόμενα και στην Αττική!

Τεράστια προσοχή!

Έκτακτη προειδοποίηση: Ακραία καιρικά φαινόμενα και στην Αττική!

Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα και στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα τον Ωρωπό, το Δήλεσι και τον Κάλαμο.

undefined

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους των περιοχών αυτών της Ανατολικής Αττικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Χαλκιδική: Ανακουφίζει η κυβέρνηση του πληγέντες με επιχορήγηση!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων από το φονικό μπουρίνι που έπληξε την Χαλκιδική.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «Αποφασίστηκε η άμεση εκταμίευση έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών, καθώς και η διάθεση των απαιτούμενων ποσών για τις αποζημιώσεις από τα κονδύλια του Υποδομών, αλλά αν χρειαστεί κι από το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού.

Οι κυριότερες καταστροφές προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων. Στο μεγαλύτερο μέρος έχει αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο πλην ενός σημείου στην Ποτίδαια που έχει πέσει πυλώνας υψηλής τάσης.

Σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, έχει γίνει συνεννόηση του αρμόδιου υπουργού με την ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ για την ταχύτερη αποκατάσταση του δικτύου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί η άμεση ενημέρωση των πολιτών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ο αριθμός 112, που λειτουργεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Mεταβαίνει εσπευσμένα στη Χαλκιδική ο υπουργός μετά τη φονική κακοκαιρία!

Στη Χαλκιδική μεταβαίνει εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε αργά το βράδυ της Τετάρτης (10/7) την Βόρεια Ελλάδα.
Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νίκο Ιωάννου και τον γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των υπηρεσιών.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στις 06:00 το πρωί (Πέμπτη 11/7) θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο Νέων Μουδανιών για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, που συμμετέχουν στο κυβερνητικό κλιμάκιο που αναχωρεί για την περιοχή, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 40 συνεργεία σε όλο τον νομό Χαλκιδικής τα οποία προσπαθούν να βοηθήσουν τους πολίτες, πολλοί εκ των οποίων είναι εγκλωβισμένοι.

Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όλες οι εθελοντικές ομάδες του νομού και έχουν ειδοποιηθεί οι μηχανικοί της περιφέρειας να ξεκινήσουν στις 05:30 τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, αλλά και σε δημόσιες υποδομές!

Παράλληλα επί ποδός είναι συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.