Άρωμα παραδικαστικού στην Ναύπακτο

Ένα θέμα το οποίο απασχολεί όλους τους πολίτες της χώρας είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Τον τελευταίο καιρό την μικρή κοινωνία της πόλης της Ναυπάκτου συγκλονίζειένα μίνι σκάνδαλο με άρωμα παραδικαστικού.

Την παρούσα στιγμή έχουν διαταχθεί μια σειρά από προκαταρκτικές εξετάσειςαπό την εισαγγελία του Αρείου Πάγου με «ύποπτους» για τέλεση μιας σειράς αδικημάτων Ειρηνοδίκη της περιοχής, δικηγορών, μελών Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, δικαστικών γραμματέων και άλλων πέντε εμπλεκομένων προσώπων.

Η 1η προκαταρκτική εξέταση διεξάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το Φεβρουάριο του έτους 2016 διότι υπήρχαν ενδείξεις ότι η Ειρηνοδίκης ευνόησε με δυο αστικές αποφάσεις, που δεν ήταν αμερόληπτες και αντικειμενικές, πελάτες συγκεκριμένου δικηγόρου.

Η 2η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του έτους 2016 γιατί υπήρχαν ενδείξεις ότι η ίδια Ειρηνοδίκης με την συνδρομή δικαστικού γραμματέα και άλλων προσώπων εμφανίστηκε σε ποινικήυπόθεση ως Πταισματοδίκης και βεβαίωσε ότι εμφανίστηκαν ενώπιον της μάρτυρες και κατέθεσαν αυθόρμητα γεγονότα ενώ υπήρξαν ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Μάλιστα προξένησε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ο δικηγόρος, ο οποίος την ίδια χρονιά συνταξιοδοτήθηκε και ο δικαστικός γραμματέας ήταν στο παρελθόν και οι δύο μέλη δημοτικού  συμβουλίου Ναυπάκτου στο ίδιο συνδυασμό, ο ένας με την ιδιότητα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και ο άλλος με την ιδιότητα του αντιδημάρχου.

Ανάλογα περιστατικά βρέθηκαν και τον Ιανουάριο του έτους 2018. Σχετικά με τους διάδικους που φέρεται να ευνόησε η ειρηνοδίκης  βρέθηκαν ενδείξεις ότι είχανσχέσεις με τον υπόκοσμο. Τον Ιανουάριο του έτους 2016 ενεπλάκησαν σε μια σειρά από συμβάντα με αποτέλεσμα την σύλληψη φυγόποινου από τις αστυνομικές αρχές της Ναυπακτου.Όλα αυτά τα παράδοξα κινητοποίησαν την Εισαγγελία του Αρείου Παγου, η οποία αμέσως έκανε τις νόμιμες ενέργειες για να διαλευκανθούν οι παραπάνω υποθέσεις και να βρεθεί αν πραγματικά έχουν τελεστεί αδικήματα που θίγουν την αμεροληψία της δικαιοσύνης.

Την παρούσα στιγμή αναμένεται η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ