Gluwein

 

 

 

ΥΛΙΚΑ
2 λίτρα κρασι
1/2 λίτρο νερό
1/2 κιλό ζάχαρη
8 γαρύφαλλα
8 κανέλλες

 

1 πορτοκάλι φλούδες

 

1/2 λεμόνι φλούδες

 

1 Μοσχοκαρυδο
150ml ρούμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και τα κάνουμε σιρόπι! Σε ενα τούλι βάζουμε τα μπαχαρικά!

 

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί και τις φλούδες απο το λεμόνι και το πορτοκαλί! Ρίχνουμε και το κρασί και τα αφήνουμε για 45 λεπτα!!

 

Έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά! Προσέχουμε πολύ να μην βρασει πολύ!!

 

Στο τέλος βγάζουμε τις φλούδες και τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το ρούμι!!!

 

Σερβίρουμε ζεστό το κρασί προσθέτοντας σε κάθε ποτήρι λίγες σταφίδες και λίγα αμύγδαλα.

 

 

osif-ilias@hotmail.com

 

iliasiosifelis@gmail.com

 

iliasiosifelis.blogspot.com

 

Αthensgo magazino oδηγός για την πόλη και την διασκέδαση