Μπισκότα με Σουσάμι της κυρά Σουλτάνας

Υλικά για 80 με 90 μισοφέγγαρα:
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-1,5 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
-1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
-1 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο βιτάμ (περίπου 150γρ.)
-1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
-1 φλιτζάνι του τσαγιού ρετσίνα
-Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει…(περίπου 5,5 φλιτζάνια του τσαγιού)

 

Εκτέλεση:
1.Σε ένα μεγάλο μπρίκι…σε χαμηλή φωτιά…βάλε το βιτάμ να λιώσει!
2.Σε μία λεκάνη…ρίξε το σπορέλαιο…
3.Τη ρετσίνα…
4.Και το λιωμένο βιτάμ! 😉 Μπράβο!
5.Ωραία! Τώρα πρόσθεσε στο μείγμα, το σουσάμι…
6.Το μπέικιν πάουντερ…
7.Τη ζάχαρη…
8.Και ανακάτεψε τα υλικά!
9.Σούπερ! Πρόσθεσε λίγο-λίγο το αλεύρι…και ανακάτευε!
10.Λίγο-λίγο το αλεύρι και ζύμωμα!
11.Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακιά…και να μην κολλάει καθόλου στα χέρια!
12.Θα αφήνει μία “λαδίλα” στα χέρια! 😉 Έτσι πρέπει! Πάρε μία μπάλα από τη ζύμη…
13.Με τη βοήθεια ενός πλάστη…άνοιξε ένα φύλλο πάχους, περίπου, μισό εκατοστό!
14.Με ένα ποτήρι κόψε το φύλλο σε δίσκους! Προσοχή! Θα γλιστράει!
15.Τώρα! Βάλε το στόμιο του ποτηριού, λίγο πριν την μέση του δίσκου και κόψτον!
16.Έτσι, θα δημιουργηθεί ένα μισοφέγγαρο! 😉
17.Άπλωσε τα μπισκότα σε λαδόκολλα, στρωμένη πάνω σε λαμαρίνα! Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200οC, για 15 περίπου λεπτά!
18.Έτοιμη η πρώτη φουρνιά! Στη δεύτερη κατέβασε την θερμοκρασία στους 190 😉
*Όσο πιο λεπτά, τόσο πιο γρήγορα θα ψηθούν…και τόσο πιο τραγανά θα γίνουν! 😉
Στο πάχος αυτό που σου έδειξα μου έγιναν 5 και κάτι φουρνιές και μου βγήκαν 87 μπισκότα! 😉

*Μη φοβηθείς την ρετσίνα! Κάνει την διαφορά χωρίς να την καταλαβαίνεις! Και είναι ελάχιστη ανά μπισκότο!!! 😉

 

Καλή επιτυχία!!!
Καλεγιώργη Μαρία
www.thasekanomagirisa.gr