Μους σοκολάτας γάλακτος

Συστατικά
  • 200 γρ. γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης, βουτηγμένα μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό
  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί σαν γιαούρτι.
  • Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τη ζελατίνη από το νερό και την πιέζουμε για να απομακρυνθεί η περίσσεια του νερού. Τις βουτάμε στο ζεστό γάλα και τις ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα γάλατος-ζελατίνης στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Βαθμιαία προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να είναι ανεκτό στο δάχτυλό μας αν το βουτύξουμε μέσα και προσθέτουμε μέσα όλη την χτυπημένη σαντιγί με τη μία. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ποτηράκια που αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά την επόμενη μέρα.
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
akispetretzikis