Γρανίτα εσπρέσο

Υλικά

 

3 φλιτζ. ζεστό νερό

 

1 φλιτζ. ζάχαρη

 

2 φλιτζ. (400 ml) καφέ φίλτρου πολύ δυνατό

 

 

Εκτέλεση

 

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το νερό, τον καφέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το μείγμα. Ρίχνουμε σε μεταλλικό μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Ανακατεύουμε με πιρούνι σπάζοντας τα κρυσταλλάκια και ξανακαταψύχουμε για άλλες 3 ώρες.

 

Σερβίρεται αντί για σορμπέ μετά το δείπνο και πριν από το επιδόρπιο, ως απογευματινό τρατάρισμα αντί για καφέ αλλά και στο πρωινό.

 

 

Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης

 

site: http://kostasmouzakis.blogspot.gr

 

Αthensgo magazino oδηγός πόλης και διασκέδασης