Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αποξηραμένα κράμπερις και ξηρούς καρπούς

 

Ευχαριστούμε πολύ την Μαριφάνη Ξανθάκη

 

Υλικά:

 

1 σακουλάκι σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα ελαιόλαδο
2 1/2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ανάλατα αμύγδαλα μαζί με φουντούκια (χοντροσπασμένα)
1/2 κούπα αποξηραμένα κράμπερις
1 κουτ.σ. μέλι
κανέλα σε σκόνη +1 ξύλο για το σιρόπι
φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα κατά προτίμηση με χονδρό πάτο, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι ταράζοντάς το με ξύλινη

 

κουτάλα ίσα που να αλλάξει χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη μισή ποσότητα ξηρών καρπών και κράμπερις να καβουρδιστούν κι αυτά μαζί με το σιμιγδάλι. Αποσύρουμε

 

από το μάτι.
Σταδιακά ρίχνουμε το σιρόπι (αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τη φλούδα) που ετοιμάσαμε μέσα στο μείγμα σιμιγδαλιού ανακατεύοντας ώσπου να

 

πετύχουμε έναν αραιό χυλό.  Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι ανακατεύοντας διαρκώς σε μέτρια προς σιγανή φωτιά μέχρι να πιει το μείγμα όλο το

 

σιρόπι και να βγάζει χοντρές μπουρμπουλήθρες επιφανειακά. Το μείγμα θα πρέπει να έχει πλέον σφίξει και να στέκεται.
Βάζουμε σε μια φόρμα το μείγμα μας και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε προσεκτικά, γαρνίρουμε με την υπόλοιπη ποσότητα ξηρών καρπών και πασπαλίζουμε με την σκόνη κανέλας!!! Επίσης εάν

 

θέλουμε πασπαλίζουμε και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ